Lastenhoito

Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri järjestää monipuolista tukea ja apua lapsiperheille. Huolehdi omasta jaksamisestasi ja ihmissuhteista - me hoidamme lapsesi.


Alueellamme on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin järjestämää lastenhoitoapua.  Palvelu on tarkoitettu tilapäiseen ja lyhytaikaiseen lastenhoidon tarpeeseen esimerkiksi kun

  • vanhemmat ovat työmatkalla, kokouksessa, opiskelemassa
  • vanhemmat haluavat hetken hengähtää, harrastaa tai viettää aikaa yhdessä.

HUOM! Lastenhoitopalvelua ei voi käyttää, jos perheessä on mitä tahansa sairautta tai perhe on karanteenissa. 


MLL:n hoitajavälitys auttaa perhettä löytämään hoitajan kotiin. Hoitajat työskentelevät kaikkina vuorokauden aikoina. Lastenhoitotoiminnan painopiste on lapsen turvallisuudesta ja viihtyvyydestä huolehtiminen. 

Perhe toimii aina MLL:n välittämän lastenhoitajan työnantajana ja vastaa kaikista työnantajavelvoitteista. 

Koulutetut, luotettavat hoitajat

Lastenhoitotyöhön soveltuva henkilö pääsee MLL:n hoitajaksi kun hän on käynyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän lastenhoitokurssin. Hoitajat haastatellaan ja perehdytetään tehtävään. MLL:n lastenhoitotoiminta huolehtii myös hoitajien jatkokoulutuksesta, valvonnasta ja ohjauksesta.


Tärkeintä lapsen hyvinvointi 

Hoitajat huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtyvyydestä vanhempien ohjeiden mukaan. Hoitajilla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.

Voit tilata hoitajan rekisteröitymällä asiakkaaksi osoitteessa lastenhoito.mll.fi tai puhelimitse.

Puhelinvälitys palvelee arkisin klo 8-12 numerossa 044 0303 301.

Lisätietoja lastenhoitoavusta Uudenmaan piiristä.